Pachnący i smaczny festiwal

Dział: Lublin

W najbliższą sobotę i niedzielę można będzie posmakować specjałów podczas Kiermaszu Produktów Regionalnych. Organizatorzy obiecują sprawdzone smakołyki i wyśmienite nowośc

Spróbujemy m.in. doskonałych konfitur i przetworów przygotowanych pod kierunkiem znanej i cenionej w całym kraju siostry Małgorzaty Chmielewskiej. Swoją premierę będą miały też oryginalne wędliny i chleby litewskie. Konsumentom poszukującym dobrej, naturalnej żywności nie trzeba przedstawiać producentów z takich miejscowości, jak: Markowa, Kościelisko, Brochów, Korycin, Mszana, Kamionka, Żywiec, Łomża, Łącko, Lublin, Białystok, Obsza, Łask czy Handzlówka.Wśród wystawianych wyrobów znajdą się: wędliny, kiełbasy, szynki, polędwice, pieczenie, pasztety, przetwory mięsne, smalec wiejski, pieczywo, chleby pełnoziarniste, chleb na zakwasie, pierogi, krokiety, kulebiaki, oscypki, sery korycińskie „swojskie”, sery kozie, zioła, przyprawy, suszone warzywa i owoce, zupy naturalne, miody, konfitury, ciasta tradycyjne, sękacze, herbaty owocowe, kwas chlebowy, soki naturalne, nalewki. Większości z prezentowanych produktów na co dzień nie można dostać w żadnym sklepie w Lublinie.

Kiermasz odbędzie się w dn.17-18 października, w godz. 10-17 w Lublinie przy ul. Fabrycznej 2 (Galeria Gala). Wstęp wolny <www.lublin.eu>

ostatnia zmiana: 2009-10-16
Komentarze
Polityka Prywatności