Pachnący i smaczny festiwal
W najbliższą sobotę i niedzielę można będzie posmakować specjałów podczas Kiermaszu Produktów Regionalnych. Organizatorzy obiecują sprawdzone smakołyki i wyśmienite nowośc
Spróbujemy m.in. doskonałych konfitur i przetworów przygotowanych
pod kierunkiem znanej i cenionej w całym kraju siostry Małgorzaty
Chmielewskiej. Swoją premierę będą miały też oryginalne wędliny i
chleby litewskie. Konsumentom poszukującym dobrej, naturalnej żywności
nie trzeba przedstawiać producentów z takich miejscowości, jak:
Markowa, Kościelisko, Brochów, Korycin, Mszana, Kamionka, Żywiec,
Łomża, Łącko, Lublin, Białystok, Obsza, Łask czy Handzlówka.Wśród
wystawianych wyrobów znajdą się: wędliny, kiełbasy, szynki, polędwice,
pieczenie, pasztety, przetwory mięsne, smalec wiejski, pieczywo, chleby
pełnoziarniste, chleb na zakwasie, pierogi, krokiety, kulebiaki,
oscypki, sery korycińskie „swojskie”, sery kozie, zioła, przyprawy,
suszone warzywa i owoce, zupy naturalne, miody, konfitury, ciasta
tradycyjne, sękacze, herbaty owocowe, kwas chlebowy, soki naturalne,
nalewki. Większości z prezentowanych produktów na co dzień nie można
dostać w żadnym sklepie w Lublinie.
Kiermasz odbędzie się w dn.17-18 października, w godz. 10-17 w Lublinie przy ul. Fabrycznej 2 (Galeria Gala). Wstęp wolny <www.lublin.eu>
ostatnia zmiana: 2009-10-16